Jak wybrać firmę cateringową?

Nie każdy lubi gotować, ale każdy lubi dobry smak, świeżość produktów i wyjątkowe połączenia składników składające się na jedno spójne, oryginalne danie. Podczas imprez firmowych nieodłącznym elementem gwarantującym sukces udanego spotkania jest dobrze skomponowane menu, najlepiej proste, ale wykwintne, takie, które pozwoli zapamiętać ten dzień czy wieczór nie tylko ze względu na przyjemną atmosferę, lecz także – wyjątkowy smak.
Firmy cateringowe prześcigają się w coraz oryginalniejszych propozycjach dań. Czy warto zaryzykować i zaufać kreatywności kucharza? A może lepszym rozwiązaniemFirma cateringowa w Krakowie musi zapewnić pyszne jedzenie jest zachować wierność tradycji, zaproponować swoim gościom, współpracownikom, kontrahentom i klientom sprawdzone smaki i dania, ale w niecodziennym wydaniu?

Po pierwsze – lista oczekiwań

Firma cateringowa może zaoferować nam mniej lub więcej, przekonać nas swoją ofertą lub zniechęcić, zaproponować dobre lub nietrafiające w nasze gusta propozycje dań. Aby jednak przekonać się, czy jej oferta jest godna naszej uwagi, należy w pierwszej kolejności sprecyzować swoje oczekiwania. W zależności od charakteru imprezy konieczne może się okazać skomponowanie cztero- lub pięciodaniowego menu wraz z przekąskami i deserami, z kolei w przypadku bardziej kameralnych spotkań w zupełności wystarczy kilka rodzajów świeżych małych przekąsek w formie koreczków, minikanapek, sałatek owocowych i warzywnych oraz bardziej wykwintnych tartinek z łososiowym lub szpinakowym nadzieniem. Ponadto catering dla firm powinien wyróżniać się starannością serwowania potraw. Jedzenie jest dekoracją stołu, a więc również ozdobą sali bankietowej, eventowej czy konferencyjnej.

Po drugie – oferty firm cateringowych

Po stworzeniu listy oczekiwań powinniśmy poszukać firmy, która jest w stanie spełnić wszystkie nasze oczekiwania. W tym celu możemy zapoznać się z ofertami dostępnymi w Internecie, poprosić o pomoc znajomych czy też odwiedzić lokalne firmy. Należy jednak pamiętać, że wraz ze wzrostem oczekiwań może również zmieniać się cena. Już na etapie planowania powinniśmy oszacować nasz budżet, aby wiedzieć, na jak dużo możemy sobie pozwolić.

Po trzecie – konsultacje dotyczące cateringu dla firm

Kiedy już firma cateringowa zostanie wybrana, wspólnie komponujemy menu. Należy przedstawić swoją wizję, jednak nie zamykać się na propozycje doświadczonych kucharzy i pracowników firmy cateringowej. Ich doświadczenie może bardzo nam pomóc w dokonaniu potrzebnych zmian, które pozytywnie wpłyną na organizację imprezy od strony gastronomicznej. Firmy cateringowe wykazują się dużą elastycznością w działaniu, wiele z nich może zaproponować szeroką ofertę produktów, w której na pewno znajdą się pozycje odpowiadające wizji każdego klienta.

Po czwarte – świeżość, estetyczny wygląd i doświadczenie kucharza

Menu cateringowe nie może być tylko różnorodne – nic tak nie potęguje dobrego smaku jak świeżość produktów. To jedna z ważniejszych cech, która świadczy o profesjonalności firmy. Horeca Catering organizacją imprez zajmuje się już od wielu lat i słynie ze świeżości, jaką czuć zarówno w kuchni, jak i podczas serwowania posiłków. Masz catering w Krakowie charakteryzuje najwyższy poziom. Goście mogą poznawać potrawy przez zapach, smak i wzrok, ponieważ dania przygotowywane są z bardzo dużą starannością. Firma uwzględnia bowiem założenie, że większość z nas w pierwszej kolejności kosztuje potrawy oczami.
Firma cateringowa Horeca Catering proponuje menu przyrządzone przez doświadczonego kucharza stawiającego na proste, ale nowoczesne rozwiązania. Jest smakoszem dań kuchni z całego świata, z których czerpie inspiracje do tworzenia autorskich przepisów. Firma świadczy usługi na terenie Krakowa i okolic, a także Katowic. W tym regionie dała się już poznać od strony profesjonalnej obsługi i dobrego smaku.